tirsdag den 17. juli 2012

FØRSTE DAG I SKOLE

Så kom den endelig - den første skoledag!
Den første dag skal ens "homestay parent" med i skole, så mig og Mel gik derover sammen med Ren.
På vej til skolen så vi allerede mange med Marryatville uniformen på, gå den samme vej som os. Som international student er du en af de eneste der ikke har skole uniform på, så alle kan se hvem der er nye. Og udover de internationale elever ligner alle hinanden fuldstændig - alle i de samme mørkeblå farver fra top til tå.

Vi skulle mødes i et lokale ved siden af biblioteket hvor the International Coordinator, Mrs Goldfain, var. Vi var måske 15 nye internationale elever og ud af dem var vi 2 fra Europa - mig og en pige fra Tyskland. Resten var alle asiatiske elever + 2 fra Brasilien.
Mel kender skolen og Mrs Goldfain godt så hun vidste hvordan det hele foregik, hvilket var meget rart. Vi fik en velkomstpakke med en lås til vores locker og vi fik et skema og et grimt penalhus og andre sjove ting. Mrs Goldfain går meget op i at alt skal være korrekt (Mel og David tager altid gas på hende herhjemme, fordi hun er så STRICT), og vi fik forklaret uniform reglerne og hvordan man skal opføre sig osv. Problemet var bare at de asiatiske elever ikke forstod en brik af hvad hun sagde selvom hun talte meget langsomt og tydeligt...

Hver morgen har man noget der hedder home group hvor man mødes i en lille gruppe og prikker hinanden op. Så hvis man kommer forsent til home group vil man ses som fraværende hele dagen, med mindre ens homestay parent kontakter skolen og forklarer hvorfor man kommer forsent.

Til recess, som er ved 11 tiden fik vi serveret kage og juice. Jeg sad sammen med tyskeren (Katharina) og de to piger fra Brasilien, som de eneste der ikke snakkede japansk eller et eller andet mærkeligt.
Det er ret forvirrende at alle elever ligner hinanden, men det bliver nok lettere når man lærer nogen af dem at kende. Og jeg synes også det er meget rart at alle er "lige" og så behøver man heller ikke tænke over hvad man skal have på, når man har fået den. (Jeg får den på torsdag)  :-)
Efter recess blev vi vist rundt på lidt af skolen, der er meget stor. Bygningerne har forskellige bogstaver og klasserne forskellige numre. Vi så bla tennis banerne og gymnastik salen osv.
Der er noget der Eden Park, hvor man skal krydse en lille vej for at komme over til, hvor alle year 12 eleverne har deres timer. Det er en fin, gammel bygning hvor Mrs Goldfain også har sit kontor. (Der kommer jeg til at have matematik)

Heldigvis får man en "buddie", hvis skema jeg skal følge her onsdag, torsdag og fredag indtil jeg lærer skolen at kende. - Håber det bliver en sød en!
Til frokost snakkede mig og Katharina med to piger fra year 11. De sagde de synes vi snakkede helt vildt godt engelsk, så det var da meget godt.
Med hensyn til skoleuniform SKAL man også købe deres skoletaske som er helt vildt grim og dyr. Skoleuniformen i sig kunne have været meget værre. Det er bare mørkeblå nederdel og mørkeblå polo t-shirt med hvide striber og så striktrøje eller hættetrøje uden hætte (hvad hedder det?) med logo på. Og når man er year 11 kan jeg også få en hvid t-shirt hvilket er ret sejt og i year 12 designer klasserne deres egen hættetrøje med navne osv.
Nå, nok om det. Jeg kan helt vildt godt lide skolen indtil videre! Der er mange træer og grønne områder så det virker meget behageligt - især når det bliver varmere. Og så glæder jeg mig bare til at komme igang med alle fagene og lærer en masse at kende :-)


Gad ikke ligne den vildeste turist, så tog bare lige hurtigt et par billeder:


Det her er uden foran skolen, hvor der er en kæmpe græsplæne, hvor der er nogen der har PE. 


Her ser vi Mrs Goldfain og nogen af de andre internationale elever.
Og bare rolig - alle lærerne ser ikke sådan der ud ;-) 


Her er nogle af de andre elever, hvor i kan se uniformen lidt osv. 


Mig, foran den gamle bygning i Eden Park, hvor jeg bla skal have matematik inde.


Og her er så mit fine timetable som jeg selv lige har lavet :D
Ved ikke om i kan se hvad der står, men i kan måske få en ide... (De blå tal er bare klasse numre) 


Glæder mig til at fortælle mere når jeg kommer rigtigt igang.
- Vi ses !


2 kommentarer:

 1. Det ser virkelig fedt ud!
  Jeg har et brændende ønske om at komme til Australien næste skoleår, altså efter 9. klasse.
  Hvilken organisation rejser du med? :)

  //behindannaseyes.blogspot.dk :)

  SvarSlet
 2. Jeg rejser med Explorius :D virkelig god organisation og fedt at du vil til Australien! Jeg er i hvert fald rigtig glad for det ;)

  SvarSlet